Hvor mye kan jeg låne? (forbrukslån)

Får man nok penger gjennom et forbrukslån til å kjøpe seg en ny (brukt)bil, eller hytte på fjellet? Eller trenger du bare å låne penger til en skikkelig ferie, og er nysgjerrig på om det kan ordnes gjennom et slikt lån? Det mange ikke er klar over er at den øvre grensen for hvor mye man kan låne gjennom et forbrukslån uten å måtte stille med sikkerhet, er ganske høy. Faktisk så kan du låne inntil 500 000 kroner i mange banker uten at sikkerhet er nødvendig!

Lån opp mot 600 000 kroner

Å stille med sikkerhet er ikke lengre nødvendig for å låne store summer. Skal man ta opp boliglån vil det alltid være sikkerhet inne i bildet, men for lån til forbruk behøver man altså ikke dette. Da skulle man kanskje tro at lånesummene var begrenset, men tvert imot. I skrivende stund er den øvre lånegrensen for hvor mye man kan låne gjennom et forbrukslån på hele 600 000 kroner. Det er kun en bank som tilbyr dette og det er Bank Norwegian. De fleste andre banker inkludert Telefinans har en øvre grense på 500 000.

Det er ikke alle banker som tilbyr såpass store lån, men vi ser at stadig flere strekker seg i den retningen. I motsatt ende av skalaen ser vi at lånene også ofte begynner på relativt små summer som 1000 eller 5000 kroner, men for deg som virkelig skal investere i noe kostbart så kan det være greit å vite om at muligheten til å låne store penger faktisk finnes.

Hvor mye får du låne?

Men at du får låne såpass store summer skal du allikevel ikke ta for gitt – det krever nemlig en meget stabil økonomi og høy inntekt for å kunne ta opp et såpass stort usikret lån. For eksempel vil neppe en person i starten av 20-årene få innvilget søknaden, rett og slett fordi man da trolig ikke har hatt fast jobb med høy nok inntekt lenge nok. Dessuten vil de månedlige rente- og avdragsutgiftene på et såpass stort lån være heftige nok til at man er avhengig av en ganske så høy inntekt for å klare å behandle lånet.

Hvor mye du får låne får du først vite når du har sendt inn en søknad. Vurderingen blir blant annet gjort med bakgrunn i en kredittsjekk av deg, der økonomi og inntekt er primærfaktorene for hvor mye du får låne.  Se også her for mer info om hvor mye du kan låne: https://www.billigeforbrukslån.no/hvor-mye-kan-jeg-låne/

Krav til minimumsinntekt uavhengig av lånebeløp

Skal du låne langt mindre enn 500 000 kroner, så kan det fortsatt hende at banken stiller visse krav til deg og inntekten din. For eksempel så vil mange banker kreve at du tjener minst 150 000 eller opp mot 200 000 kroner før skatt uavhengig av hvor mye du ønsker å låne. Altså gjelder dette kravet enten du vil låne 10 000 kroner, 50 000 kroner eller 250 000 kroner. Dette fordi du ikke stiller med sikkerhet for lånet, og derfor vil banken redusere risikoen ved å ikke tilby lån til de som ikke har fast jobb/fast inntekt. Kanskje er det også til ditt eget beste, da man ikke bør ta opp slike raske lån hvis man har en lav årsinntekt.